Πανοραμική Φωτογραφία Εικονική Περιήγηση

Η Πανοραμική φωτογραφία ως υλικό για την δημιουργία virtual tours

Η σύγχρονη πανοραμική φωτογραφία 360°Χ180° είναι η βάση για την δημιουργία των εικονικών περιηγήσεων (virtual tours). Οι εικονικές περιηγήσεις μπορεί να αποτελούνται απο πανοραμικές φωτογραφίες που καλύπτουν μικρότερες γωνίες λήψης και θέασης. Έχει επικρατήσει όμως η εικονική περιήγηση σε πανοραμικές φωτογραφίες 360°Χ180° να θεωρείται το στάνταρ. Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι εικονικές περιηγήσεις σε πανοραμικές φωτογραφίες 360°Χ90°, όπως η παρακάτω φωτογραφία όπου ο χώρος γίνεται ευκολότερα αντιληπτός, χωρίς εντυπωσιακές παραμορφώσεις.

Εικονική περιήγηση σε flash της παραπάνω πανοραμικής φωτογραφίας

Οι εικονικές περιηγήσεις με την πανοραμική φωτογραφία έχουν προσδώσει μεγάλη αξία στο περιεχόμενο του ίντερνετ γιατί μας δίνουν περισσότερες πληροφορίες από τις απλές φωτογραφίες. Εικονικές περιηγήσεις για τις παρουσιάσεις τους χρησιμοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό

Μουσεία, Μνημεία, Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Εστιατόρια, εμπορικά κέντρα αλλά και κάθε χώρος που θέλει να προσελκύσει το κοινό. Οι εικονικές περιηγήσεις είναι πολύ χρήσιμες για τα κτηματομεσιτικά και αρχιτεκτονικά γραφεία, αλλά και στην βιομηχανία.